ID Dance

Ben je ook zo’n fan van muziek, dol op bewegen en heb je passie voor dans? Kom eens langs om de sfeer te proeven en je voelt je waarschijnlijk al snel thuis! Bij ID Dance kun je op een leuke en sportieve manier dansen in Nijmegen en Lent.

In Nijmegen worden de lessen gegeven in drie zalen. Er zijn ruime kleedkamers aanwezig, dus kom snel kijken. Ook geven we verschillende lessen in Lent in De Ster en De Spil.

Team

Het team van ID Dance bestaat uit fijne kundige gediplomeerde docenten die allemaal dans als passie hebben. Door verschillende kwaliteiten te mixen met een gedegen didactische basis zijn wij van alle markten thuis. Dansen is voor ons een passie, goed lesgeven een vereiste. Ook als team blijven wij ons ontwikkelen en dragen wij graag de verantwoordelijkheid als voorbeeldfunctie op het gebied van samenwerken en plezier.

Kleding

Voor het meeste dans- en sportplezier zijn goede schoenen en makkelijk zittende kleding nodig. Daarom is bij onze lessen het dragen van sport- of danskleding verplicht. Bij klassiek ballet dragen onze jongste dansers (tot 8 jaar) een panty, een roze balletpakje en roze balletschoentjes. Vanaf 8 jaar dragen we een zwart balletpakje met panty en roze balletschoenen. Jongens kiezen de kleur zelf.

Inschrijven

Wil je beginnen bij ID Dance? Meld je dan aan voor een gratis proefles via ons rooster. Als je de proefles leuk vindt, dan krijg je na de les een kaartje mee om je definitief in te schrijven.

Meer dan alleen dansles…

Naast onze danslessen zijn er nog meer meer leuke dingen die elk jaar terug komen bij ons. Niet alleen onze grote voorstelling die we iedere twee jaar in de Stadsschouwburg Nijmegen proberen te geven. Daarnaast weten de ondeugende pieten onze school vaak te vinden. De gezellige kerstborrels met zelfgemaakte hapjes, de Carnavalslessen waarbij de kinderen altijd verkleed mogen komen en de tussentijdse kijklessen die altijd druk bezocht worden. Maar een ander hoogtepunt van het jaar zijn toch wel de Moederdag- en de Vaderdaglessen. Een les speciaal voor de kinderen met hun papa of mama (of verzorger) die heerlijk mee mogen swingen! Voor de kinderen zo’n speciale en warme ervaring en voor ons altijd weer een feestje. Ook gaan we elk jaar na tweede Paasdag een week lang ‘dansen op locatie‘ bij verschillende verzorgingshuizen in Nijmegen. Onze dansers hebben inmiddels al vele harten gestolen en ook wij verheugen ons elk jaar weer.

Stage lopen bij ID Dance

ID Dance heeft naast verschillende maatschappelijke stagiaires ook jaarlijks studenten van ArtEZ, MBO Arnhem, Kandinsky Molenhoek en ROC Leijgraaf. Wij vinden het niet alleen gezellig, maar ook belangrijk om elkaar te helpen en te leren van elkaar. ID Dance heeft afgelopen jaar ook meegedaan aan de pilot Maatschappelijke stages met als partner Kandinsky Molenhoek. Ook snuffelstagiaires hebben rondgesnuffeld in en om de dansschool om eens te kijken of dit iets is wat zij zouden willen. Je kunt altijd bellen (06-21992856) of mailen. Stagiaires worden begeleid door Indira. Wij nemen uiteraard geen meerdere stagiaires aan op dezelfde dag. Een stagiaire is voor ons ook niet iemand die onze les vervangt maar iemand die bij ons proeft aan het mooie vak dans.

Referenties scholen

Stedelijk Gym Nijmegen, SSGN, Kandinsky college Hatert en Molenhoek, Flex college, Notre Dame des Anges, Basisschool de Vuurvogel 1 en 2 in Malden, Prins Mauritsschool in Dukenburg, basisschool de Wingert Lindenholt, basisschool de Zonnewende,ROC Leijgraaf Cuijk, BS De Regenboog Cuijk, Mondial College Nijmegen, Dominicus College, BS Het Talent in Lent, BS ‘t Geerke te Puiflijk, CV Leeuwenschool Eerbeek, Cambium College Zaltbommel, BS Montessori Dukenburg, BS Montessori Nijmegen, Montessori College Nijmegen, Pax Christi Druten, BS NSV2, BS Klumpert, BS Vossenburcht, BS Driemaster, BS Sint Nicolaas, BS de Kleine Wereld, BS ‘t Kompas, Brouwerij Ede, BS Prins Clausschool, RBB school, Kandinsky College, BS de Lateerne, Helicon, BS Adalbert Mook, OBC Elst, BS Brakkenstijn.

Bedrijven, stichting, instanties

Pompekliniek PCN, Harmony Hatert, GGD Nijmegen, Sportservice Nijmegen, Centrum voor Jeugd en gezin Elst en Nijmegen, Wijkcentrum Hatert, Verzorgingscentrum Dekkerswald, Nijenveld, Orangerie en Maldensteijn, Sportassist, SVO Ooij, Sjappoo Cuijk, Stichting MEE, Talenthuis Aldenhof, Gevaarlijk Goed, SpeeltuinKraaijenest, BSO Bink, Sport M power, Grote Broer, Matrix, Kunstbende, Unicef, Kika, Kindcampus Grootsdal, Dansproeferij, KCG, GSF, Intratuin, Nieuwe Dans, 3FM, Artez, Pink Ribbon, Lekker Fit!, Carnavalsverenigingen Overasselt, Heumen en Mook, Dance 4YOU2, Voordrachtfestival, Miniroparun, Union, NK Bossabal, Dromenbijeenkomst, Spelen dag- Antiloopstraat, Stichting Tante Lenie, Stichting SOOS, Samba festival, Kika Kids run, SLAK, Vrijwilligerscentrale Nijmegen, Groote Huys Zetten, OKE Dreumel.